Ερευνητικα Κεντρα στην Ελλαδα

Εδώ θα προσθέτω τα links για όλα εκείνα τα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα που σχετίζονται με την Βιολογία. Κυρίως τέτοια κέντρα υπάρχουν για διάφορους τομείς Μοριακής Βιολογίας, αλλά και από πλευράς οικολογίας ίσως να υπάρχουν αρκετά, δύσκολο όμως να τα εντοπίσω απο πλευράς μου.. Οπότε περιμένω βοήθεια.

Οκ:

-> http://www.fleming.gr/

To Ίδρυμα Ερευνών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» στην Βάρη, Αθήνα. Έχει μια αρκετά ανεπτυγμένη σελίδα (για τα ελληνικά δεδομένα), ανανεώνει πολύ συχνά τις σελίδες για νέες θέσεις εργασίας και σεμινάρια ανοιχτά στο ευρύ επιστημονικό κοινό. Αν και γραμμένη σε ελληνικά και αγγλικά, τα ερευνητικά ενδιαφέροντα κάθε ερευνητή είναι γραμμένα μόνο στα αγγλικά. Για να αρχίσουν να.. εκπαιδεύονται όσοι τελειόφοιτοι ενδιαφέρονται!

-> http://www.bioacademy.gr/

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στην Αθήνα. Το site είναι γραμμένο στα αγγλικά εκτός από τις θέσεις εργασίας και τις προκυρήξεις που είναι στα ελληνικά. Πολλές πληροφορίες παρέχονται για τα facilities που υπάρχουν εκεί, αλλά και για τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο κάθε ερευνητής. Επίσης υπάρχει βιογραφία του κάθε ερευνητή του Ιδρύματος.

-> http://www.imbb.forth.gr

To Institute of Molecular Biology and Biotechnology στο Ηράκλειο Κρήτης. Το πλέον ολοκληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο site για το πλέον ολοκληρωμένο ίσως Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας. Το IMBB είναι ένα από τα Ινστιτούτα του FORTH (στα ελληνικά ΙΤΕ- Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), του οποίου τα Ινστιτούτα απλώνονται σε όλη την Ελλάδα, εκτός Αθηνών και όλα έχουν σχέση με την έρευνα στην επιστήμη. Την πιο άμεση σχέση με την Μοριακή Βιολογία σίγουρα έχει το IMBB, άριστα εξοπλισμένο και με πολούς τομείς έρευνας και προσωπικό. Όλα τα ερευνητικά ενδιαφέροντα παρουσιάζονται με τον καλύτερο τρόπο, θέσεις εργασίας, καθώς και μια σοβαρή παρουσίαση όλων των facilities του Ινστιτούτου. Όλο το site είναι εξαιρετικά γραμμένο μόνο στα αγγλικά.

-> http://www.forth.gr

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας με όλα τα Ινστιτούτα. Τους βιολόγους μπορεί να ενδιαφέρουν εκτός απο το IMBB, το ICE/HT στην Πάτρα (κυρίως για Χημικούς και Χημικούς Μηχανικούς) ή το BRI στα Ιωάννινα. Το τελευταίο δυστυχώς δεν ενημερώνεται και πολύ συχνά..

-> http://www.pasteur.gr

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα. Το site είναι σχεδόν πλήρως γραμμένο στα ελληνικά (αλλά και στα αγγλικά), παρέχει πολλές πολλές πληροφορίες σχετικές με τα ενδιαφέροντα του κάθε εργαστηρίου κι επίσης έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα με χρήσιμες συνδέσεις (πηγαίνετε Επικοινωνία ->ενδιαφέρουσες συνδέσεις).

-> http://www.eie.gr/nhrf/institutes/ibrb/index-gr.html

Είναι το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). Λιτό site γραμμένο σε ελληνικά αλλά και αγγλικά, που παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για ερευνητικά προγράμματα καθώς και εκδηλώσεις.

-> http://bio.demokritos.gr/

Το Ινστιτούτο Βιολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, Αθήνα. Σχετικά φτωχό site, οι πληροφορίες που δίνονται είναι κυρίως για το εκπαίδευτικό κομμάτι, ενώ όσοι από εσάς surfαρετε με Firefox, ίσως αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην κωδικοποίηση των χαρακτήρων (διαλέξτε unicode κωδικοποίηση από την «Προβολή»).

__________________________________________________________________________________________________

Όλα αυτά τα ερευνητικά κέντρα αυτά είναι πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από κρατικούς προϋπολογισμούς και νομοθετικά πλαίσια που ισχύουν για πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όπως τα πανεπιστήμια. Κι αυτή η θεωρητική διαφορά γιγαντώνεται στην πραγματικότητα, όταν γίνει η σύγκριση μεταξύ αυτών των Ερευνητικών Κέντρων και των Πανεπιστημίων και ειδικά εκείνων των τμημάτων που ασχολούνται με παρόμοιες έρευνες στη Βιολογία. Γιατί αυτή η νομοθετική διαφορά κάνει τα Πανεπιστήμια πολύ πιο αδύναμα στην άντληση οικονομικών πόρων για την έρευνα. Γιατί δυστυχώς οι οικονομικοί αυτοί πόροι μπορούν να προέρχονται μόνο από τον προϋπολογισμό του κράτους και ίσως σε εξαιρετικές περιπτώσεις από άλλους πιο.. international φορείς.

Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, μπορούμε να πούμε ότι ούτε και η έρευνα στα Πανεπιστήμια είναι πολύ πίσω. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις τμημάτων θετικών επιστημών με ανύπαρκτα ή ελάχιστα εργαστήρια, αλλά πιστεύω πως και αυτό ξεπερνιέται σιγά σιγά..

Μια πολύ ωραία εξαίρεση αποτελούν οι σχολές Βιολογίας και Ιατρικής στην Κρήτη. Εδώ έχουμε ένα λαμπρό παράδειγμα άψογης συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημιακής σχολής και ερευνητικού Κέντρου (του IMBB), καθώς τα παιδιά βρίσκουν διπλωματικές στο τέταρτο, ή και στο τρίτο ακόμη, χρόνο σε εργαστήρια του ΙΜΒΒ που είναι σε γενικές γραμμές εξαιρετικά εξοπλισμένα (και με άψυχο αλλά και με έμψυχο υλικό).

Βέβαια η ερευνητική πορεία ενός φοιτητή μέσα από κάποιο τμήμα γίνεται μέσω των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του κάθε τμήματος στα οποία δεν χρειάζεται να πληρώσεις, σε αντίθεση με μεταπτυχιακά προγράμματα άλλων άσχετων σχολών και κυρίως των οικονομικών. Στην συνέχει, ο μεταπτυχιακός φοιτητής μπορεί να προχωρήσει και στην διαδικασία απόκτησης ενός διδακτορικού, κάτι πολύ διαφορετικό που στην ουσία χρειάζεται άλλο τόσο χρόνο, όσο έχεις διανύσει μέχρι τότε μέσα στο Πανεπιστήμιο περίπου (και σαν προπτυχιακός και σαν μεταπτυχιακός εννοώ). Οπότε πρέπει ακόμη ο ενθουσιασμός για την έρευνα (καθώς και το κουράγιο) να βρίσκονται στα… ύψη!

Θα παραθέσω πιο κάτω ενδεικτικά σελίδες που σχετίζονται με μεταπτυχιακά προγράμματα Βιολογικών και Ιατρικών Σχολών σε Πανεπιστήμια διαφόρων πόλεων..οπότε καλό ψάξιμο!

..στην Αθήνα:

http://www.biol.uoa.gr/gr/postgrad1.html

http://www.med.uoa.gr/metaptyxiaka.php

http://www.pharm.uoa.gr/gr/postgrad.htm

..στην Πάτρα:

http://www.med.upatras.gr/gr/ekpaideusi_gen.php

http://www.biology.upatras.gr/EL/EL_Meta/Descript.htm

…στη Θεσσαλία

http://www.uth.gr/main/teachresearch/graduate/graduateF.html

…στη Θεσσαλονίκη

http://www.med.auth.gr/indexgr.html

http://www.bio.auth.gr/main/indexgr.htm

…στο Ηράκλειο Κρήτης:

http://www.biology.uoc.gr/postgraduate/pstgrd_gr.htm

http://www.med.uoc.gr/indexgrad.htm

…στα Ιωαννινα:

http://medlab.cs.uoi.gr/medicalschool/postgraduate_gr.htm

Advertisements

47 Σχόλια

7 09 2007
Θανάσης

Χαίρεται,

πολύ καλή η έρευνα για τα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, αλλά μου κάνει αίσθηση ότι πλέον όταν αναφερόμαστε στην έρευνα στη βιολογία αναφερόμαστε μόνο στη μοριακή βιολογία και στη βιοτεχνολογία. Ένας μεγάλος τομέας της βιολογίας είναι και αυτός του περιβάλλοντος. Οικολογία, ζωολογία, βοτανική.. όσοι ασχοληθούν με αυτά τι πρέπει να κάνουν? Ακόμα και στα μεταπτυχιακά προγράμματα αυτοί οι τομείς της βιολογίας είναι παραγκωνισμένοι (με εξαίρεση το Αριστοτέλειο). Η μόνη λύση αν θέλουν να ακολουθήσουν την έρευνα είναι ή το εξωτερικό ή οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος?

7 09 2007
alexpan

Γεια σας Θανάση,

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ από μικρός απορροφήθηκα στο κομμάτι της μοριακής βιολογίας και εκτός από τα προπτυχιακά μου μαθήματα στους τομείς της Βιολογίας που αναφέρεται δεν έμαθα κάτι παραπάνω. Δυστυχώς μάλλον δεν μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις που θέτεις γιατί δεν έχω καμία ιδέα σχετικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σε θέματα Οικολογίας. Εκτός από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που διαθέτει το Βιολογικό τμήμα της Κρήτης που είναι, όπως μαθαίνω, και πολύ καλά οργανωμένο, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.. Όποιος έχει πληροφορίες, ευχαρίστως να της φιλοξενήσω!

Ευχαριστώ,
Αλέξης Π.

30 01 2009
Μαρια

Πολυ καλες οι πληροφοριες. Παρολα αυτα προσπαθω να βρω αν υπαρχουν θεσεις εργασιας (εθελοντικης και μη) κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου. Προσπαθησα να δω στα πανεπιστημιακα site, αλλα δεν εχουν καμια πληροφορια. Παρακαλω οποιος γνωριζει κατι να με ενημερωσει

Ευχαριστω,
Μαρια

12 03 2009
Thanos

Γεια σας,
θα ήθελα πληροφορίες για το μεταπτυχιακό στη Μοριακή Βιολογία – Βιοϊατρική πανεπιστημιο Κρητης απο κάποιον που το παρακολουθεί/σε ή που έχει κάνει έστω και την συνέντευξη.

Ευχαριστώ

6 06 2009
Giorgos

Γεια σας,

Φετος εδωσα Πανελλαδικες Εξετασεις.Εχω ακουσει παρα πολλα σχετικα με τη σχολη της Βιολογιας.Εμενα μου αρεσε και μου αρεσει τρομερα, με εχει συνεπαρει.Εχω αποφασισει πως θελω να ασχοληθω με Αυτη (σε περιπτωση που καταφερω και περασω εννοειται).
Το θεμα ειναι οτι δεν με ενδιαφερει τοσο η βιολογια στην εκπαιδευση οσο η ερευνα, στα εργαστηρια (οπως φανταζομαι και τους περισσοτερους στην αρχη) και στον τομεα αυτο απο οτι μου εχουν πει δεν υπαρχει περιπτωση να βρω δουλεια.Οτι δηλαδη αν περασω θα χαραμισω τα χρονια μου.
Επειδη φτανει η περιοδος συμπληρωσης του μηχανογραφικου εχω αρχισει να το σκεφτομαι σοβαρα μηπως δεν πρεπει να δηλωσω Βιολογια.Απο την αλλη ομως ειναι κατι που το θελω τοσο πολυ και σκεφτομαι οτι δεν εχει νοημα να κανω κατι που δεν θα μου αρεσει μονο και μονο γιατι θα βγαζω λεφτα.
Τι πιστευετε?Εχετε να μου προτεινεται τιποτα?

***Χρειαζομαι Βοηθεια***

Ευχαριστω εκ των προταιρων.

11 06 2009
alexpan

Γεια σου φιλε Γιωργο και συγγνωμη για την καθυστέρηση,

Εγώ αυτό που απαντάω παντα σε παιδιά με τέτοιου είδους προβληματισμούς είναι «follow your heart» και δεν θα χάσεις!! Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να βρεις τρόπο να βγάλεις πολλά πολλά λεφτά από την έρευνα στην ΒΙολογία αλλά μην το αποκλείεις κιόλας. Μαζί με το Νόμπελ ένας ερευνητής παίρνει κι ένα εκατομύριο δολλάρια αν δεν το ξέρεις.!! και αυτό φυσικά είναι ίσως το πιο extreme παράδειγμα που βρήκα να σου φέρω φυσικά!

Πρέπει να αποφασίσεις αν σου αρέσει περισσότερο να βγάζεις λεφτά ή να κάνεις κάτι που καθημερινά θα σε ευχαριστεί σε αυτή τη ζωή. Να θέλεις να σηκώνεσαι κάθε πρωί και να περνας όλη μέρα κι όλη νύχτα στο εργαστήριο βρε αδερφέ πως να στο πω..! Καλά, σίγουρα θα υπάρξουν κ μέρες που δεν θα θέλεις να πατήσεις, πίστεψέ με, αλλά αυτό είναι ανθρώπινο.. Και εξάλλου οπουδήποτε και να πας γιατί είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να βγάλεις λεφτά? Για να βγάλεις λεφτά στο κάτω κάτω πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις, που σημαίνει ότι θα είσαι καλός σε αυτό κι έτσι θα ανταμειφθείς και χρηματικά και με χιλιους δυο άλλους τρόπους που τις περισσότερες φορές έχουν μεγαλύτερη αξία!

Αρα λοιπόν ξεκάθαρα σου προτείνω να διαλέξεις με βάση αυτό που αγαπάς με βάση αυτό που ονειρεύεσαι ότι θέλεις να γίνεις! Είσαι πολύ μικρός για να σταματήσεις να ονειρεύεσαι από τώρα!! Σπούδασε αυτό που ονειρεύεσαι και προσπάθησε να το φέρεις στα μέτρα σου! Μπορεί να θέλει σκληρή δουλειά, φοβερή υπομονή, ακόμα και τύχη αλλά έχεις όλες τις πιθανότητες ακόμα υπέρ σου για να τα αποκτήσεις όλα αυτά. Είσαι νέος! Εκμεταλλεύσου το!!

να σαι καλά και θα χαρούμε να μάθουμε τι έγινε τελικά!
αλεξης π.

15 06 2009
magia

γεια σας,

Εχω τελειωσει το τμημα ιατρικων εργαστηριων και προκειται να δωσω κατατακτηριες στο τμημα βιολογιας στη κρητη. προσπαθω εδω και πολυ καιρο να βρω ενα φορουμ για να συζητησω για τις κατατακηριες και να μοιραστω πληροφοριες με αλλα ατομα αλλα δεν βρηκα κανενα..
εχω ηδη επικοινωνησει με τη γραμματεια και εχω καποια απ’ τα βιβλια αλλα θα θελα πολυ να μαθω για τις εξετασεις π.χ τι ειδους θεματα πεφτουν και ποσα, ποσασυνηθως ατομα δινουν, τι πιθανοτητες υπαρχουν κ.α.,
ολοι μου λενε οτι και να τελειωσω βιολογια παλι με το πτυχειο που εχω τωρα θα βρω δουλεια,αλλα ηταν παντα το ονειρο μου η βιολογια γι αυτο θελω να μαθω οτιδηποτε θα με βοηθουσε να οργανωσω καλητερα το διαβασμα μου για να περασω. αμα εχετε καποια πληροφορια, θα ηθελα πολυ να με ενημερωσετε,
ευχαριστω,

5 09 2009
kelly G

γεια σας,

Δεν μπορω να αποφασισω αν το τμημα βιολογιας της Αθηνας ειναι καλυτερο απο αυτο της Κρητης. Αλλοι μου λενε οτι της Κρητης ειναι καλυτερο λογο των εργαστηριων ενω αλλοι οτι της Αθηνας ειναι καλυτερο γιατι σου δινονται περισσοτερες επαγγελματικες ευκαιριες μολις τελειωσεις. Πρεπει αμεσα να αποφασησω. please help me!! ευχαριστω

27 01 2010
Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ” | The BioMed LabS Magazine...

[…] το αφιέρωμα στα Ερευνητικά Κέντρα Βιοϊατρικών Επιστημών που υπάρχουν … με το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών […]

10 02 2010
oly papa

Καλησπέρα,
Είμαι φοιτήτρια βιολογίας του αριστοτελείου κ σε λιγο καιρο τελειωνω τις σπουδες μου. Δυστυχως ο βαθμος του πτυχιου μου δεν θα ειναι καλος ωστε να κανω μεταπτυχιακο στην Ελλαδα. Εχετε να μου πρτεινετε καποιο πανεπιστημιο στο εξωτερικο? Ακομα, τα ερευνητικα κεντρα που προαναφερονται εχουν μεταπτυχιακα μονο σε συνεργασια με δημοσια πανεπιστημια ή εχουν και σπουδες αποκλειστικα απο τα ιδια?

28 06 2010
L:|AL:

ψαξε στο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,Η ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΑΙΛ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ pontiki58@hotmail.com

10 02 2010
alexpan

Γεια σου oly,
Καταρχήν όσο λίγος κι αν σου φαίνεται ο βαθμός σου, μη διστάσεις γι’ αυτό το λόγο να κάνεις ότι αιτήσεις θέλεις για όποιο μεταπτυχιακό θέλεις. Πραγματικά κανε αιτήσεις παντού, σα να εχεις τελειώσει με άριστα γιατί πρώτον έχεις το δικαίωμα κ δεύτερον ποτέ δεν ξέρεις αν οι συγκυρίες σε ευνοήσουν κ μπεις κάπου που ούτε το φανταζόσουν.trust me σε αυτό και μη βαρεθείς να κάνεις αίτηση για όποιο ελληνικό master θες!
Όσον αφορά στο εξωτερικό, η αλήθεια είναι ότι δν ξέρω συγκεκριμένα να σε βοηθήσω για πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κλπ (ίσως άλλοι από εδώ μέσα να ξέρουν καλύτερα) αλλά γενικά νομίζω ότι σε αγγλία, ολλανδία και βέλγιο εντοπίζονται οι περισσότερες ευκαιρίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη βιολογία.
Τέλος, πράγματι εδώ στην Ελλάδα τα ερευνητικά κέντρα δυστυχώς ή ευτυχώς (αυτό είναι μεγάλη κουβέντα) δεν έχουν ακόμη αποκτήσει δικαίωμα να δίνουν αυτόνομα κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο και πάντα κάποιο πανεπιστήμιο χρειάζεται να βάλει την υπογραφή του ώστε να αναγνωριστούν τα παιδιά που κάνουν μεταπτυχιακή έρευνα σε ερευνητικά κέντρα…
αυτα, με το καλό το πτυχίο και περιμένουμε νέα σου!
αλεξης π.

6 04 2010
Maria*

Καλημέρα αγαπητοί συνάδελφοι και μη,

Ο λόγος που στάθηκα στην προκείμενη σελίδα, αφενός είναι η συναδελφική αλληλεγγύη και αφετέρου θα ήθελα να αφουγκαστώ τον παλμό σε ότι αφορά την συμμετοχή μας στην ΠΕΒ.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν θα ήθελα, να καταθέσει έκαστος την θέση και στάση που έχει σε σχέση με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημών.
Σε ότι αφορά την προσωπική μου άποψη, θεωρώ ότι ο κλάδος χρήζει δραστηριοποίησης και συμμετοχής στα φλέγοντα ζητήματα που μας κρατάνε πίσω και σαν επιστήμονες αλλά και σαν εργαζόμενους (ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα).
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Maria H. (VET)

26 04 2010
Εμμανουέλα

Πάρα πολύ χρήσιμο το άρθρο αυτό… Για κάποιο λόγο με βοήθησε να οργανώσω τις σκέψεις μου και να καταλήξω τι με ενδιαφέρει από τον τομέα της Βιολογίας…
Ευχαριστώ πολύ!

17 08 2010
polina

σπουδασα βιολογια και αναρωτιεμαι γιατι;;;οκ μου αρεσε πολυ το αντικειμενο!!!!! και τωρα;;; εαν δεν βρισκεις δουλεια…. τι να το κανω;;;ψαχνω 4 χρονια και το μονο που καταφερα να βρω ειναι ενα 8μηνο σε εργαστηριο!!τελεια…

3 09 2010
db

polina oi perissoteroi ayto anarwtiomaste 😦
proswpika de synistw katholou tis spoudes sto sygkekrimeno tmhma ean thelei kaneis na vrei mia douleia analogi twn prosontwn tou (k me ton analogo mistho) sthhn Ellada.

5 09 2010
mar

geia sas k apo mena!eimai foithtria sto tmhma viologias tou aristoteleiou k prokeitai na mpw sto deutero etos twn spoudwn mou.fetos ekana pali mhxanografiko gia to antistoixo tmhma stin athina mias k eimai apo ekei k logw oikonomikwn tha htan kalitera na vriskomai konta sto spiti mou.to provlima mou auti ti stigmi einai an a3izei na figw apo to aristoteleio k na paw sto tmhma ths athinas.exw mpei sti diadikasia tou na sigkrinw ta duo tmimata k vlepw kapoies diafores oi opoies me sprwxnoun sto na meinw sti thessalonikh.an gnwrizei kapoios sxetika me to thema as mou pei gt eimai se megalo dilimma.euxaristw poli.

2 01 2011
christina

Kalispera se olous!
to blog to vrika tuxaia k to vriskw poli endiaferon! Kai apo ta sxolia pou diavasa mporw na pw oti moirazomai tis idies apopseis.Ama mporousa na ksanaginomoun 18 dn tha epelega ti biologia mono k mono gt einai apisteuta duskolo na apokatastathei kaneis epagkelmatika meta.Exw spoudasei genetiki stin agglia k epestrepsa stin ellada na dokimasw tn tuxi mou mias k me kourase i zwi sto ekswteriko.Auto omws prin apo ena xrono pou tote liga gnwriza gia tn katastasi edw. Apo tote psaxnw gia doulia opws oi perissoteroi alla opou k na pas sou zitane empiria k otan zitas ethelontiki ergiasia sou lene oti dn ginetai auto gt stn ellada einai paranomo mias k thewreitai mauri ergasia. Kserei kaneis na mou pei an exei akousei i kserei kapoion pou na exei ergastei kapou ethelontika gia na kerdisei perissoteri empeiria k gnwsi se sugkekrimenes methodous sto ergastirio?
Euxaristw!!!

2 01 2011
alexpan

Γεια σου Χριστίνα,
Αν έχεις βλέψεις μόνο για εθελοντική εργασία σε κάποιο εργαστήριο, το καλύτερο είναι να το αναζητήσεις στο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται κοντά σου. Δηλαδή τμήματα Βιολογίας, Ιατρικής αλλά και Χημείας κυρίως έχουν ερευνητικά projects που τρέχουν μέσω μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών που πολλές φορές δεν πληρώνονται και δεν έχουν ασφάλεια οπότε το ίδιο θα ισχύει και για σένα. Δύσκολα θα βρεις στις μέρες μας εκεί ένα εργαστήριο που θα σου δώσει δικό σου Project γιατί αυτό σημαίνει χρήματα για αναλώσιμα κλπ, όμως νομίζω πως θα υπάρχουν αρκετοί καθηγητές που θα σε αφήσουν να παρακολουθείς έστω από κοντά τα πειράματα κάποιου διδακτορικού/μεταπτυχιακού φοιτητή και να μαθαίνεις. Και πράγματι μαθαίνεις με αυτό τον τρόπο.
Βέβαια αυτό δεν μπορείς να το κάνεις και για πάντα γιατί είναι και η επιβίωση στη μέση..!

αυτά,
χρόνια πολλά και σε ένα καλό εργαστήριο σου εύχομαι
Αλέξης Π.

10 01 2012
eva

Καλησπέρα Χριστίνα.
Για πληρωμή ειναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείς κάτι – ειδικά αν έχεις ελείψεις σε εργαστηριακές τεχνικές ( και οι ελλείψεις ορίζονται διαφορετικά για το κάθε εργαστήριο ανάλογα με το πεδίο ενδιαφερόντων και το βαθμό εξειδίκευσης) – δηλαδή ακόμη για βοηθός εργαστηρίου είναι ζόρικα τα πράγματα.. και για να προσληφθείς απο πανεπιστήμια , ακόμα πιο απίθανο γιατι δυστυχώς είναι στη μέση και το Ποιον Ξέρεις..

Αν όμως θέλεις αμισθί, το μόνο εύκολο!!! Βρίσκεις μέσω ιντερνετ εργαστήρια που σου κοινούν το ενδιαφέρον και στέλνεις email στους υπευθυνους εργαστηρίων όλων όσων σε ενδιαφέρουν. Πρεπει να ειναι σύντομο και περιεκτικο. Ενθουσιώδες και να χει και ένα μινι cv .
Βέβαια αν έχεις μεταπτυχιακά κλπ, ίσως το ψάξεις για χορηγίες και PhD ή και post doc ανάλογα το επίπεδο σου!
Ευχομαι τα καλύτερα!!!!

2 01 2011
2010 στατιστικός απολογισμός « Biologists

[…] Ερευνητικα Κεντρα στην Ελλαδα […]

3 01 2011
the smiths

Καλησπέρα,
ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο site του Ινστιτούτου Βιολογίας του Δημόκριτου στην Αγία Παρασκευή, πληροφορίες σχετικά με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των ερευνητών και γενικά «πολλές» πληροφορίες για την ερευνητική δραστηριότητα του κάθε εργαστηρίου (ερευνητικής ομάδας) του Ινστιτούτου θα μπορούσε ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρει στους ετήσιους απολογισμούς των ερευνητών του ΙΒ

Ο «Δημόκριτος» ως πολυθεματικό ερευνητικό Κέντρο προκηρύσει εδώ και χρόνια διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων μεταπτυχιακών υποτρόφων (ΥΜΥΔ) για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών. Οι θέσεις αυτές αφορούν και τα 8 Ινστιτούτα του Κέντρου. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στο site του Κέντρου στο link εκπαίδευση.

31 03 2011
κατερινα

Γειά σας!ειμαι 17 και προκειται να δωσω πανελληνιες…ξερω πως ολα τα παιδια προβληματιζονται σε αυτην την φαση σχετικα με την επιλογη σχολης και επαγγελματος και το ιδιο δυστυχως συμβαινει και με εμενα…
Το μονο πανεπιστημιο που μου φαινεται ελκυστικο ειναι αυτο της βιολογιας…Θα μου αρεσε να σπουδασω αυτην την σπουδαια επιστημη ,δουλεψω σε καποιο εργαστηριο και στην χειροτερη των περιπτωσεων να διδαξω…
Αν ομως τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα οσο ακουγονται:δηλαδη αν δεν υπαρχει ερευνα στην ελλαδα και αυτη που υπαρχει ειναι για τα κλαματα και μπορεις να προσληφθεις μονο με καποιο θαυμα και οχι μονιμα,αν οι μισθοι ειναι μοναχα για την επιβιωση,αν το επαγγελμα αυτο ειναι υποτιμημενο,αν αν αν…ΑΞΙΖΕΙ τελικα;ή ειναι προτιμοτερο να κανεις κατι που σου αρεσει λιγοτερο και δεν μπορει να σε απογοητευσει,γιατι ετσι και αλλιως δεν σε ενθουσιασε ποτε;;
Ή τα πραγματα απλα ακουγονται τραγικα και δεν ειναι τοσο???θα ηθελα να μαθω,ποσο ευκολο ειναι να βρεις εργασια και ποιες οι προυποθεσεις στην ελλαδα οταν εχεις master…o κλαδος της ωκεανογραφιας ακουσα οτι ειναι αναπτυσσομενος και φαινεται ελκυστικος…
Θα εκτιμουσα πολυ αν καποιος με βοηθουσε..!ευχαριστω πολυ εκ προτερων…

1 04 2011
oly papa

Γεια σου Κατερινα,
Καταλαβαινουμε ολοι μας την αγωνια σου για την επιλογη που εχεις να κανεις, τα εχουμε περασει κ εμεις. Το προβλημα ειναι συνηθως οτι δεν ξερουμε την επαγγελματικη εφαρμογη μιας επιστημης ουτε καν οταν τελειωνουμε τη σχολη, οποτε δυσκολο να αποφασισεις αν οντως σου αρεσει η απλα αυτα που ακους κ ειδες στο μαθημα του σχολειου φαινονται ελκυστικα(ειπες για εργαστηριο γιαυτο το λεω κυριως). Οντως η κατασταση δεν ειναι καλη στην Ελλαδα, τα δικαιωματα των βιολογων ειναι ιδιαιτερα περιορισμενα, οπως και οι θεσεις εργασιας. Προσωπικα πιστευω οτι κανενας κλαδος της βιολογιας δεν ειναι αναπτυσσομενος στην Ελλαδα, απεχουμε πολυ.
Για να μην τα ισοπεδωσουμε ομως κ ολα, οντως ειναι πολυ ενδιαφερουσα επιστημη, θελει ενα «μικροβιο» για να γινεις βιολογος.
Θα σου συνιστουσα να μπεις στα site των σχολων, να δεις το προγραμμα σπουδων και να το μελετησεις διεξοδικα(οχι μονο τιτλους μαθηματων). Αν εχεις τη δυνατοτητα πηγαινε κ απο το πανεπιστημιο να παρακολουθησεις καποιες διαλεξεις ακομα κ εργαστηρια, ειναι ανοιχτα για το κοινο.
Καλη επιτυχια σου ευχομαι

21 04 2011
κατερινα

ευχαριστώ πολύ , να σε καλά…
πάντως το βέβαιο είναι ότι θα επιλέξω ή βιολογία ή φαρμακευτική…ελπίζω να μην απογοητευτώ πολύ…

7 05 2011
tzousi

Καλημέρα σε όλους! Βρήκα το άρθρο σε μια τυχαία αναζήτηση και μπορώ να πω ότι με βοήθησε πολύ. Έχω μια ερώτηση για όποιον ενδιαφέρεται να απάντήσει 🙂
Είδα στο site του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι υπάρχει Τομέας Ζωολογίας – Θαλάσσιας Βιολογίας στο τμήμα βιολογίας. Από αυτή τη σχολή »βγαίνεις» βιολόγος ωκεανογράφος; Αν όχι, που υπάρχουν τέτοιες σχολές στην Ελλάδα; Και, γενικά, ποιες είναι οι προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα; Τα σχόλια που διάβασα μου φάνηκαν δυσοίωνα και μια συζήτηση με φίλους κατέληξε στο -όχι και πολύ ενθαρρυντικό- »θα σε κόψει η πείνα…»:P
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! ΧD
Υ.Γ. 1: Ποιές είναι οι προοπτικές για μεταπτυχιακά/διδακτορικά/… στην Ελλάδα και έξω;
Υ.Γ.2:Συγχωρείστε με αν οι όροι που χρησιμοποιώ είναι αδόκιμοι. Η έλλειψη εξοικείωσης και η ηλιία βλέπετε…

13 05 2011
kathi

Γεια σου tzousi,
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έχω πείρα αλλά ξέρω ότι γενικά η ωκεανογραφία πρόκειται (όπως λένε και τα πράγματα δείχνουν) να έχει ανάπτυξη στο μέλλον. Δεν μπορείς να απασχοληθείς με αυτόν τον κλάδο μόνο μέσα από το πανεπιστήμιο της Αθήνας αλλά και από της Κρήτης και ίσως και από τα άλλα βιολογικά με κάποια μετεκπαίδευση.Θα μπορούσες να εργαστείς στο ελληνικό κέντρο θαλάσσιων ερευνών(ΕΛΚΕΘΕ) και σε κάποια οικολογική οργάνωση…Παρόλ’αυτά μου έχουν πει ότι στο μέλλον πρόκειται πεισσότερη ανάπτυξη να γνωρίσει ο κλάδος της βιοτεχνολογίας, της μοριακής βιολογίας και της οικολογίας και λιγότερο εώς καθόλου της ζωολογίας.Αν και δεν νομίζω η ωκεανογραφία να κατατάσσεται στην ζωολογία…Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις και για αυτό το καλύτερο είναι να κάνουμε ό,τι μας αρέσει διότι δεν ξέρουμε πως θα τα φέρει η τύχη…
Το μόνο βέβαιο είναι πως όποιος θέλει να ασχοληθεί με την έρευνα στην Ελλάδα χρειάζεται υπομονή ,πολλές θυσίες, να έχει την οικονομική στήριξη των δικών του και πάθος με ό,τι κάνει…Ξέρω άτομα που ασχολήθηκαν με την έρευνα και μου έχουν πει ότι την λάτρευαν όταν την έκαναν, ότι τα ωράρια ήταν τρελά(έως και 15 ώρες την ημέρα) και τα έσοδα λίγα.Χρειάζεται πολύ εγκυκλοπαιδική αναζήτηση διαρκώς και συνεργασία με άλλους ερευνητές!Και πιθανότατα να χρειάζεται να έχεις και μια δευτερεύουσα δουλειά(πχ φροντιστήρια)για τα προς το ζην.

15 05 2011
ck

Πληροφοριακά, στη Θεσσαλία το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (www.uth.gr) συνεργάζεται πολύ καλά με το ΚΕΤΕΑΘ (http://www.cereteth.gr/) ένα νέο ερευνητικό κέντρο (ιδρύθηκε το 2006) με 4 ινστιτούτα. Σε αυτά τα ινστιτούτα συχνά δραστηριοποιούνται απόφοιτοι βιολογίας/βιοχημείας/φυσιολογίας κλπ και (όχι τόσο συχνά-βλ κρίση) προκηρύσσονται υποτροφίες για διδακτορικούς υποψηφίους. Συχνά φοιτητές του ΠΘ κάνουν διπλωματικές εργασίες στα εργαστήρια του ΚΕΤΕΑΘ.

29 09 2011
Penelope Sarri

Φετος εδωσα πανελληνιες και περασα στο τμημα Μοριακης Βιολογιας και Γενετικης στο Δημοκριτειο πανεπιστημιο της Αλεξανδρουπολης.Ομως ειχα σαν αρχικο στοχο την ιατρικη και γι αυτο εκανα αιτηση και σε πανεπιστημια της Γερμανιας.Προσωπικα μου αρεσουν και οι 2 κλαδοι,δηλαδη και η ιατρικη και η μοριακη βιολογια ομως ακουγονται πολλα αρνητικα σχολια για την επαγγελματικη αποκατασταση του μοριακου βιολογου στην Ελλαδα και μου συνιστουν αν τελειωσω τη μοριακη βιολογια να δουλεψω στο εξωτερικο.Μερικοι υποστηριζουν οτι η ερευνα στην Ελλαδα θα αναπτυχθει ακομα περισσοτερο τα επομενα χρονια.Σκεφτομαι και το ενδεχομενο να δωσω κατατακτηριες απ τη μοριακη βιολογια για ιατρικη,δεν ξερω ομως αν αξιζει καθως η μοριακη βιολογια ειναι ακρως ενδιαφερουσα για μενα.Ωστοσο η επαγγελματικη αποκατασταση του γιατρου ειναι πιο «σιγουρη».

30 10 2011
oly papa

Γεια σου Πηνελοπη,
Αρχικα να επισημανω οτι αν σε ενδιαφερει αυτος ο κλαδος δεν πρεπει να στοχευεις σε επαγγελματικη αποκατασταση στην Ελλαδα, ποσο μαλιστα αυτη την περιοδο. Ουτε η ιατρικη μπορει να σου εγγυηθει δουλεια (που στο δημοσιο? ιδιωτικο ιατρειο? σκεψου το..) Δευτερον, η μοριακη βιολογια ειναι τελειως διαφορετικο επαγγελμα απο την ιατρικη. Αν σου αρεσει η ερευνα και το εργαστηριο τοτε να την προτιμησεις. Ενα bachelor σε καλο πανεπιστημιο του εξωτερικου σιγουρα μπορει να σου δωσει τις καταλληλες βασεις για να συνεχισεις, ομως και τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν πολυ καλο ακαδημαικο επιπεδο. Προσωπικα θα προτεινα να κανεις σιγουρα ενα master k phd στο εξωτερικο.
Καλη συνεχεια

30 10 2011
maria

μπορειτε να μου προτεινετε καποια καλη σχολη βιολογιας στο εξωτερικό΄¨
μαριαδ

30 10 2011
oly papa

Αν σε ενδιαφερει να να κανεις bachelor στο εξωτερικο τοτε η λεξη «βιολογια» ειναι πολυ αοριστη. Τι βιολογια? Μοριακη, κυτταρικη, θαλασσια, περιβαλλον, ζωολογια, βοτανικη, βιοπληροφορικη, γενετικη (και τα παρακλαδια τους φυσικα,,) Διευκρινησε το στοχο σου αρχικα κ επειτα μπορουμε να το ξανασυζητησουμε

🙂

10 01 2012
eva

Θα ήθελα να προσθέσω και το Δημοκρίτειο Πανεπιστημιο Θράκης και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ως επιλογές. Καταλαβαίνω οτι για πολλούς είναι στου διαολου τη μάνα.. Αλλα αν δείτε πως είναι οι εγκαταστάσεις του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής εκει πάνω, θα σαστίσεται! Καθένας έχει το δικό του πάγκο, οχι εκατοστό πάγκου, αλλά πάγκο! Δεχονται διδακτορικούς φιοτητές, μεταδιδακτορικούς και οποιον θέλει να πάει για εθελοντική δουλειά…
Το επίπεδο είναι αναπάντεχα ψηλό.
Οσοι όμως θέλουν μεταπτυχιακό -master , γίνεται μέσω φαρμακευτικής και τμήματος ιατρικής αν και μπορεί να έιναι καθαρά ερευνητικό σε επίπεδο μοριακής βιολογίας υπο την επίβλεψη των καθηγητών του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.
Το θέμα είναι τυπικό και αφορά το κράτος. εχει γίνει μια πρόταση μεταπτυχιακού προγράμματος , πολύ ολοκληρωμένη και αρκετά ανεξάρτητη απο κρατική χρηματοδότηση, ωστόσο εδώ και 2 χρόνια το κράτος την εξετάζει….

30 01 2013
Sunnefia Nefos

Gia sas me lene nefeli eimai mathitria lukeiou kai tha eithela na akolouthisw ton klado tis thallasias biologias psaxnw edw kai kairo gia na dw an tha mporesw na vrw douleia pano ston tomea pou thelw na spoudasw,den vrika akri gia afto thelw na apeuthinthw se esas tha eithela
na ergastw sto ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. alla akouw pos oi pliromes den einai kales kai ta oraria poli apetitika. Thelw mia douleia me statherw orario ki na min eimai klismeni se ena grafio ki enoite na plironome. Meno sta xania kai skopeuw na spoudasw sto irakleio…

11 02 2013
Sarantis

Γεια σας, είμαι ο Σαράντης, μαθητής Γ Λυκείου και όπως όλοι οι επίδοξοι βιολογοί το ερώτημα «θα βρω δουλεια με λεφτα αναλογα των χρόνιων προσπαθειών μου?» με απασχολεί ακατάπαυστα. Ωστόσο, καλώς ή κακως, είμαι τόσο πορωμενος με τη βιολογία (χρόνια τωρα) που το εχω πάρει απόφαση και βάζω πλώρη για το πανεπιστήμειο. Το ζητημα δεν είναι αν θα σπουδασω βιολογία, αλλά κυριως το πού θα το κανω.
Είμαι απο το Θεσσαλονικη και με τις Πανελλαδικές στοχεύω να μπω στο ΑΠΘ. Ξερω οτι τ πανεπιστήμειο στ Ηράκλειο είναι πιο μπροστά από αυτό εδώ, ωστόσο για οικονομικους λόγους κυρίως δν μπορω να παω Κρητη. Επομένως, ουτε κ Αθηνα και μας μένει η Θεσσαλονικη. Εχω ακουσει κυριως καλα λογια απο τις Βιολογους μ για τ τμημα στο ΑΠΘ. Ομως παράλληλα έχω κανει και αιτήσεις μεσω UCAS για να σπουδασω σ Αγγλια (Λονδινο κυρίως). Δεν εχω ιδεα τι να προτιμησω. Τις, ας πουμε, δωρεαν σπουδες στ ΑΠΘ, στν πολη μ, κοντα στς αγαπημενους μ, στν χωρα μ, ή τς σπουδες επι πληρωμι (10.000/χρονο) στν Αγγλια, αλλα η Αγγλία ειναι Αγγλία. Αλλος τίτλος σπουδων το Queen MAry και αλλος το ΑΠΘ :Ρ
Αναμενω τις απαντησεις γ τ αν θα μ δεχτουν σ καποιο απ τ πανεπιστημεια π εκανα αιτηση κ παραλληλα διαβαζω γ τς εξετασεις…
Τελικα τ ερωτημα ειναι, αξίζει ν επιλεξω τοσο ακριβες και δυσκολες σπουδες στν Αγγλία ή να σπουδασω στ ΑΠΘ και μετα ν κατακτισω κλτρη καταριτιση απο master κτλ ?

12 02 2013
alexpan

σαράντη γενικά είμαι πολύ υπέρ του να κάνεις κάτι εδώ για αρχή και να φύγεις για μεταπτυχιακα/διδακτορικά στο εξωτερικό. Συμφέρει στην ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητας σου τώρα αλλά και στις μελλοντικές σου σχέσεις με τον τόπο που θέλεις να έχεις ελπίδες (έστω κ μηδαμινές στη σημερινή εποχή) να γυρίσεις στην Ελλάδα κάποια στιγμή και κάποιος καθηγητής να σε θυμάται (πχ αυτός που πήγες διπλωματική). Γενικά κατι γενικό ακόμα και ελληνικό αξίζει να δεις το πράγμα πιο ζεστά και τότε να πας στους καλύτερους επί πληρωμή ή αν είσαι κι εσύ από τους καλύτερους με υποτροφία 😉 να σαι καλά
αλέξης π.

13 02 2013
Sarantis

Aπ ότι φαινεται οι συμβουλες συγκλίνουν προς το να μεινω. Ετσι μου λενε και οι πιο πολλοι βιολογοι καθηγητες π ρωτησα… Και κατα σατανικη συμπτωση σημερα ελαβα απαντηση απο το Queen Mary. Unsucessfull 😛 Αυτοι χάνουν :Ρ Αστειεύομαι, αλλα πραγματικα πιστευω οτι μπορω να καταφερω κατι καλο. Και αφου με συμβουλευεις και εσυ να σπουδασω εδω, ετσι θα κανω.
Ελπιζω να αναπτυξω καλες επαφες με ολο τ κυκλωμα να κανω γνωριμιες κτλ κ να ανοιξω πορτες γ μελλοντικη αποκατασταση. …
Ευχαριστω :)))

14 09 2013
tik

geia sas. uparxei kapoios pou mporei na me voithisei sxetika me metaptuxiaka stin ekswswmatiki gonimopoiisi sto ekswteriko? euxaristw

24 11 2013
Aggelos

Γεια σας tik,
Σήμερα έπεσα τυχαία σε αυτό το μπλογκ και μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Τώρα, σχετικα με την ερώτηση σας,αν και με πολλους μήνες καθυστέρηση, γνωρίζω ότι έχει κάποιο πρόγραμμα εξειδίκευσης (δεν είμαι σίγουρος αν ειναι μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών) στην εξωσωματική γονιμοποιήση (IVF) στο πανεπιστήμιο του Νόττινγκχαμ στην Αγγλία. Ψάξτε λίγο στην ιστοσελιδα του πανεπιστημίου και σίγουρα θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον. Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Αγγελος Β.

13 10 2013
ANASTASIA

Γειά σας,
ειμαι φοιτήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τρίτο έτος και ενδιαφέρομαι για οποιαδήποτε εθελοντική ή μη, θέση εργασίας σε κάποιο ερευνητικό κέντρο στα πλαίσια της φαρμακολογίας και μοριακής βιολογίας. Είναι πολύ σημαντική για εμένα η απόκτηση εμπειρίας με οποιοδήποτε τρόπο μέσα απο ένα ερευνητικό κέντρο! Παρακαλώ αν έχετε κάτι υπόψην σας επικοινωνήστε μαζί μου!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

3 02 2014
ioanna vasileiou

mporite na m pite se pia panepistimia elladas apokliese logo akois??

efxaristw !!

3 02 2014
ioanna vasileiou

iatrikhs

19 02 2014
alexpan

ιωαννα γεια σου, δεν μπορω να απαντησω με σιγουρια, νομιζω δεν αποκλειεσαι απο κανενα πανεπιστημιο, ισως σποραδικα απο τμηματα τα οποια σχετιζονται με πραγματα που η ακοη η η ομιλια ειναι απαραιτητες για να ασκησεις τα αντιστοιχα επαγγελματα (πχ λογοθεραπειες) μακαρι κανεις απο δω να γνωριζει καλυτερα να μας πει!
αλεξης π.

12 02 2014
kostispap

Γεια σας,
Ειμαι πρωτοετης φοιτητης του τμηματος Βιοτεχνολογιας του Γεωπονικου Πανεπιστημιου Αθηνων. Ηθελα πολυ να περασω Μοριακη Βιολογια και Γενετικη στην Αλεξανδρουπολη, για να ασχοληθώ με τη μοριακη βιολογια που εφαγα κόλλημα τα τελευταία χρονια. Επειδή, με το Σχεδιο Αθηνα, το τμημα μετονομαστηκε απο Γεωπονικη Βιοτεχνολογια, σε Βιοτεχνολογια (με την αναλογη αλλαγη στα επαγγελματικα δικαιωματα), θα μπορουσα, με το που θα βγω απο τη σχολη, να διεκδικήσω καποιο μεταπτυχιακο που θα με βοηθησει να ασχοληθω με τη μοριακη βιολογια στον ανθρωπο ή ειναι χαμενη προσπάθεια?

19 02 2014
alexpan

κωστη φυσικα να το διεκδικησεις απο τη στιγμη που πιστευεις οτι πραγματικα θες να στραφεις προς τα εκει! να σαι καλα!
αλεξης π.

23 09 2014
KATSIKH B.A

Οπως αναφερθηκε παραπάνω, η βιολογία περιλαμβανει και οικολογία, οικοτοξικολογία, γενετική και αλλες ειδικοτητες). Το Ελληνικο Κεντρο Θαλασσίων Ερευνων με κτιρια στην Αναβυσσο, τον Αγιο Κοσμα, το Ηρακλειο Κρητης (Γουρνες) και τη Ρόδο φιλοξενει κάθε χρονο ενα μεγαλο αριθμο από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητες. Ενας σοβαρος φοιτητης με διαθεση να δουλέψει και με όραμα εχει πολύ σοβαρες πιθανοτητες να γινει δεκτος και να πάρει ενα θέμα σχετικό με το υδάτινο στοιχειο (θαλασσα και γλυκά νερα. Γενικα το ΕΛΚΕΘΕ δεν δέχεται εθελοντική εργασία, αλλα μπορει να υπάρξει συννενόηση μεσω του Πανεπιστημίου.

16 11 2014
chris

Η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» -ΕΚΕΦΕ «Δ» – ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 ως ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία με την επωνυμία Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Το 1985 πήρε τη σημερινή του επωνυμία και έγινε αυτοδιοικούμενο ΝΠΔΔ, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Αττικής, σε μια έκταση 600.000 τ.μ με κτηριακή επιφάνεια 40,000 τ.μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: