Λονδίνο: Να που χτυπά η καρδιά της έρευνας

28 07 2007

Γεια σας από το Λονδίνο!!

Είναι η πρώτη μου μέρα εδώ στη ζωή μου και ο λόγος καθαρά επιστημονικός. Ήρθα σαν φιλοξενούμενος από ένα εργαστήριο πολύ γνωστό για τον εξαιρετικό χειρισμό του στα stem cells, ώστε να μάθω, να μάθω, και μετά να μάθω λίγα ακόμη! Το εργαστήριο ανήκει σε ένα από τα πιο γνωστά Πανεπιστήμια της Ευρώπης, το Imperial College CSC, MRC.  Περισσότερα βέβαια γι’ αυτό θα σας πω όταν από Δευτέρα πρωτοπάω..

Αυτό που ήθελα να θίξω εδώ είναι μια σκέψη που έκανα όταν έβλεπα από ψηλά το αχανές Λονδίνο, στο οποίο θα προσγειώνονταν άλλοι 150 περίπου άνθρωποι σε λίγα λεπτά. Όλους κάτι μας φέρνει στο Λονδίνο. Και για εμάς τους βιολόγους η επιστήμη μας. Γιατί που αλλού παρά εδώ να χτυπά η καρδιά της έρευνας στη Βιολογία. Εδώ συνωστίζονται εκατοντάδες εξαιρετικά εργαστήρια και Πανεπιστήμια γενικότερα, γιατί εδώ συνωστίζεται κατά.. τόνους η χρηματοδότηση για όλα αυτά.

Δεν μου είναι εύκολο να σκεφτώ ότι αυτή η επιστήμη με ταξίδεψε σε όλο και μεγαλύτερα κέντρα. Σκέφτομαι: από το χωριό μου στην Πάτρα, από εκεί στην Αθήνα και τώρα στο Λονδίνο.. Είναι πολύ ωραία όλα αυτά, πραγματικά, αλλά μήπως θα ήταν ακόμη πιο ωραία, αν η πορεία που σου προσφερόταν θα ήταν η ανάποδη? Λίγο πιο αποκεντρωτική? Λίγο πιο.. εξοχική? Να πάρουμε την γνώση μαζί με τα χρήματα και τα μυαλά μας ρε παιδιά και να πάμε στην εξοχή να δουλέψουμε, να σκεφτούμε, να προχωρήσουμε. Αυτό σκέφτηκα έτσι στιγμιαία.. Μετά απλώς (ξανα)χάρηκα που μου δίνει μια υποτροφία την ευκαιρία να έρθω εδώ. Γιατί πως αλλιώς να ερχόμουνα, αναρωτιέμαι..

Αυτά μέχρι τώρα αγαπητοί μου! Τα πιο επιστημονικά από Δευτέρα που θα πατήσω για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο! Καλή αντάμωση στην πατρίδα,

Εις το επανειδείν,

Αλέξης Π.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

2 Σχόλια

21 12 2007
Dr.Med.Sc. DLMR

Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΧ. ΜΟΡΙΑΚΗ ΖΩΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΝΤΙΚΟΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΑΤΡΑΧΟΛΟΓΙΑ ΚΤΛ. ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΥΠΟ-ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΟΣ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΦΗΝΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΩΣ ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΠ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.
ΜΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ , ΜΕ ΠΙΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗ ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΓΕΛΟΥΝ ΕΙΡΩΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

ΒΕΒΑΙΑ, ΕΙΠΑΜΕ..ΤΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΟΣ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ..

22 12 2007
alexpan

Δόκτωρα,
Φυσικά και αποδέχομαι το σχόλιό σας, το οποίο περιέχει μερικές δόσεις πικρής αλήθειας αλλά και πολλά αστεία σημεία.
Όπως το πάρει κανεις.. θα μου πεις..
Χρονια πολλά όπως καινα χει!
Αλέξης Π.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: